Puna podrška bazičnom fudbalu na “južnoj pruzi”

ULAGANJE U ZDRAVLJE I BUDUĆNOST
        U sali Jablaničkog upravnog okruga u Leskovcu, u prisustvu načelnika mr. Božidara Stojiljkovića i predsednika FS Jablaničkog okruga Dragana Stojiljkovića ,da nas je upriličena podela sportske opreme za bazični fudbal , koja je obezbeđena besplatno zahvaljujući donaciji FS Srbije, UEFA, kabinetu Predsednika Republike, Ministarstvu sporta i Ministarstvu  lokalne samouprave. Oprema je podeljena školama u Jablaničkom okrugu koje su se u prethodnom periodu uključile i istakle u popularizaciji fudbala na ovim prostorima. Oprema je nabavljena sredstvima iz Fonda FSS i UEFA, a podeljene su 52 trenerice, 52 dresa, preko 100 lopti, 22 sportske torbe,brojni čunjevi i grudni markeri.
        -Aktivnosti na razvoju bazičnog fudbala,i ukupnom radu sa najmlađima, moramo i ubuduće da poklanjamo veću pažnju, a da pooštravanjem kriterijuma za raspodelu opreme obezbedimo da ona stigne u škole i sredine gde je već vidljiv rezultat u rastu popularnosti i broja dece koja se igraju fudbalskim loptama. Nije dobro da među nagrađenima nema škola iz jednog tako velikog opštinskog centra  i fudbalski razvijenog Vlasotinca, druge po veličini opšteine u Jablaničkom okrugu, moramo takođe da stimulativnom dodelom opreme podstaknemo stručnjake i direktora škola da sportu,a posebno fudbalu poklone veću pažnju- kazao je između ostalog predsednik FSJO Dragan Stojiljković.
        -Briga za decu, njihovo zdravlje i budućnost, jeste jedna od najvažnijih obaveza celokupne društvene zajednice,pa i ove lokalne,u Jablaničkom okrugu. Zdravlje i sport, moraju zajedno jer daju garanciju srećnijeg i bezbednijeg detinjstva, a da o koristi po zdravlje učesnika u sportu i ne govorimo. Što više dece na sportskim borilištima,to zdravija mladost u svim krajevima Juga Srbije. I ne samo zarad zdravlja i zabave, okupljanje i rad sa najmlađim zaljubljenicima u fudbal, predstavljaju i način selekcije dece koja uz stručni rad i neophodno odricanje i angažovanje, mogu da izrastu u vrhunske fudbalere- načelnik Jablaničkog upravnog okruga mr. Božidar Stojiljković je obećao još veću podršku sportu,posebno onom u osnovnim školama.
        Besplatnu opremu danas je u Leskovcu dobilo 19 škola, od toga je najveći broj iz Leskovca, ali su vredne poklone dobili i predstavnici škola iz Medveđe, Bobišta, Vučja, Lebana, Turkovca, Bojnika, Grdelice, Kosančića, Velike Grabovnice i Sijarinska banja. Na završetku druženja stiglo je obećanje da će se razvoj bazičnog fudbala podržavati podelom besplatne sportske opreme i u narednom periodu.
(Foto priča: M. Stamenković)
DSCF7405
(Foto: M. Stamenković)
DSCF7409
(Foto: M. Stamenković)
DSCF7410
(Foto: M. Stamenković)
DSCF7415
(Foto: M. Stamenković)
DSCF7417
(Foto: M. Stamenković)
DSCF7418
(Foto: M. Stamenković)