Druga sednica Skupštine FSJO

DSCN4264Druga sednica Skupštine FSJO potvrdila
                    ZAJEDNIČKIM SNAGAMA U BRŽI RAZVOJ
            Druga sednica Skupštine FS Jablaničkog okruga održana je u pondeljak 17.novembra 2014.godine u Lebanu i sa uspehom razmotrila sve predviđene tačke Dnevnog reda. Po datim predlozima donete su jednoglasne odluke. Od 27 delegata,u radu Skupštine učestvovalo je 19 predstavnika,a predsedavao je Slaviša Stojanović,predsednik FSJO,koji je pozdravnim rečima otvorio Skupštinu, poželeo uspešan rad i predložio Dnevni red.
        Najveći deo vremena delegati Skupštine FSJO posvetili su razmatranju Odluke o izmenama i dopuni Statuta FSJO. Posle usvajanja zahteva GFS Leskovac za prijem u ponovno članstvo FSJO, Skupština je na svojoj drugoj sednici potvrdila odluku koju je početkom jula meseca već doneo Izvršni odbor FSJO, kazao je u uvodnim napomenama predsednik Saveza Slaviša Stojanović i podsetio da Skupštinu Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga sada čine, tri teritorijalna saveza:Gradski fudbalski savez Leskovca sa sedištem u Leskovcu, Opštinski fudbalski savez Vlasotince sa sedištem u Vlasotincu i Opštinski fudbalski savez Lebane sa sedištem u Lebanu. Iz struktura teritorijalnih saveza, u Skupštinu FSJO će se ubuduće delegirati 10 delegata, iz JOFL tri, MFL dva, po jedan predstavnik klubova iz višeg stepena takmičenja iz sva tri teritorijalna saveza, šest delegata iz Organizacije sudija FSJO i tri delegata iz Organizacije trenera FSJO, što ukupno čini 27 delegata.
        Na drugoj sednici Skupštine FSJO koja je održana u Lebanu,usvojena je i odluka o izmeni člana 46. Statuta FSJO,u kojem je dodat novi stav:”Po pitanju donošenja Odluke o raspisivanju izbora i sazivu vanredne Skupštine radi razrešenja predsednika FSJO i članova organa i / ili tela koje bira Skupština, Skupština FSJO može odlučivati po isteku roka od 12 meseci od dana prethodnog odlučivanja po istom pitanju”. kako je delegate obavestio predsednik Slaviša Stojanović, ovakvu odluku o promeni Statuta već je donela i Skupština FS Srbije.