Prva sednica IO FSJO u novom sazivu

DSCN0057-3DSCN4099
 POZITIVNE OCENE ZA TAKMIČENJE
        Na prvoj sednici Izvršnog odbora FS Jablaničkog okruga u novom sazivu, jednoglasnom odlukom je prihvaćen predlog predsednika Slaviše Stojanovića, da se za potpredsednike IO FSJO izaberu Ivan nikolić(Leskovac), Predrag Cvetković(Lebane) i Vlastimir Stamenković(Vlasotince).Za generalnog sekretara FSJO postavljen je Dušan Stamenković koji je i u prethodne dve godine obavljao ovu funkciju. Na današnjoj sednici doneta je odluka o prijemu u članstvo FSJO, Gradskog fudbalskog saveza Leskovac. Fudbalskoj javnosti u ovom delu Srbije dobro su poznati razlozi zbog kojih je došlo do nestajanja Saveza u prethodnom sazivu. Na sreću, viši fudbalski interesi su prevladali parcijalne i lične, zdrav razum je pobedio, tako da je posle OFS Vlasotince i OFS Lebane, koji su i osnovali novi Savez sa istim ciljevima i zadacima,u fudbalski sistem Jablaničkog okruga vraćen i GFS Leskovac. I kako je odlučeno na osnivačkoj Skupštini u Lebanu, novi FSJO je pravni sledenik prethodnog, sa istim imenom, sa istim ciljevima i zadacima. Kako je istakao novi potpredsednik Ivan Nikolić, posle 22 godine se utemeljuje jedinstvo svih osnovnih fudbalskih organizacija u Jablaničkom okrugu, što pruža realnu šansu za brži razvoj fudbalskog pokreta u ovom delu Srbije.
        Izvršni odbor FSJO je na svojoj prvoj sednici usvojio Izveštaj o radu u periodu od januara do juna, sa objašnjenjem svih relevantnih razloga koji su doveli do krize i potresa u prethodnom rukovodstvu, sa detaljima od važnosti za formiranje nove Skupštine, organa i rukovodstva Saveza, koje je uspešno nastavilo započeti posao i regularno završilo takmičlenje u Ligama pod ingerencijama FSJO: Jablaničkoj okružnoj ligi, Međuopštinskoj ligi, Ligi mlađih kategorija FSJO(kadeti,pioniri i petlići) .Izveštaji o ovim takmičenjima kao i o Kupu, dobili su zaslužene pohvale. Zbog bojkota finala Kupa, koje je planirano da se odigra u SC Orion, Dubočica 1923 je kažnjena zabranom nastupa u narednom ciklusu takmičenja za Kup FSJO(2014./2015.) Na drugoj strani,FK Moravac je pohvaljen za nikad bolju pripremu za organizaciju finala Kupa u SC Orion,u Mrštanu. Jednoglasnom odlukom, Izvršni odbor je prihvatio Rang liste sudija JOL i MFL ,a pozitivno je ocenjen i Izvštaj o radu SSOS FS Jablaničkog okruga.Izvršni odbor je na svojoj prvoj sednici usvojio predloge Opštinskih fudbalskih saveza Vlasotinca i Lebana i Fudbalskog saveza grada Leskovca,za delegate iz redova sportskih radnika na Ligama čijim takmičenjem rukovode organi FS RIS i FS Srbije.
        Veliki broj klubova je, koristeći neka neslaganja, previranja pa i sukobe unutar fudbalske organizacije u Jablaničkom okrugu,pa su ne samo zanemarili obaveze prema takmičenju,već su i ugrozili redovno funkcionisanje FSJO: nisu platili kotizacije za prolećni deo takmičenja, a izuzetno su velika i dugovanja prema službenim licima. Svi klubovi, koji po bilo kom osnovu duguju su od danas suspendovani i neće moći da u svojim matičnim organizacijama koriste letnji prelazni rok. Suspenzija se skida sa danom izmirenja dugovanja iz takmičenja u sezoni 2013./2014.godini. U vremenu trajanja suspenzije,Fudbalski savez Leskovca i opštinske fudbalske organizacije u Vlasotincu i Lebanu neće moći da klubovima-dužnicima registruju ni jednog novog fudbalera.U protivnom, podležu i sami oštrim kaznama predviđenim DP FSS.