Revijalna utakmica u Mrštanu

DSCN1750-3-2RSCN1719-2DSCN1721-2RSCN1737-2

MORAVAC-Selekcija “ISTOKA 3:0(2:0)

SC Orion,gledalaca:300,sudija:Milan Mitić(Leskovac),strelci:S.Kostić u 17. Cekić u 22.om i Stamenković u 65.minutu izjedanaesterca.                                MORAVAC:Mrštane):M.Mitrović,Cekić,Petrović,N.Nikolić,St.Marković,Pajić,N.Mitrović,M.Stamenković,S.Kostić,Ml.Trajković,Milić. Igrali su još:Cakić,Sa.Marković,Ilić,Mladenović,B.Stamenović,Dobrosavljević,Ćirić,Nisić,M.Kostić,Stanković i Stojanović.(Trener:Jovan Stanković).

Selekcija SRPSKE LIGE “Istok”:M. Milanović(Car Konstantin),Ilić(Car Konstantin),Trifunović(Jedinstvo),M.Rudan(Đerdap),S.Rudan(Đerdap),Sinđelić(Radnički,Svilajnac),Dimitrijević(Timočanin),Đokić(Dubočica 1923),Đ.Milanović(Radnički S.),Stošković(Sinđelić),Miličević(Đerdap).Igrali su još:Mirđžić(Sinđelić),Pavlović(Car Konstantin) i Stojanović(Timočanin).Selektor:Slobodan Halilović.

Novi prvoligaš je sjajno organizovao revijalnu utakmicu u Mrštanu,nažalost Moravac za protivnika nije imao sve najbolje fudbalere sa srpskoligaškog Istoka(odazvalo se samo 14 igrača). Otud laka i ubedljiva pobeda, ali više od igre vredi slavlje koje je rukovodstvo kluba priredilo svojim simpatizerima, brojnim gostima i fudbalerima svih generacija fudbalera. Junica na ražnju, hladno piće po volji, dobar muzički program potrajali su do kasnih sati. Pevalo se i nazdravljalo istorijskom uspehu FK Moravac, često se u drutšvu domaćina Jovana Stankovića skandiralo: idemo u viši rang,rečju :bilo je veselo, bilo je prijatno, tako da su brojni gosti iz SC Orion otišli sa najlepšim uspomenama.A među gostima je bilo i kompletno rukovodstvo Srpske lige Istok:komesar za takmičenje Dragiša Ilić, komesar za delegiranje sudija Goran Lapadatović i disciplinski sudija FS RIS Miroslav Stamenković. Kapitenu domaćina, Mladenu Trajkoviću pobednički pehar uručio je generalni sekretar FS RIS Blagoje Milošević.