Skandal u finalu Kupa FSJO

DSCF3492DSCF3490
MORAVCU PEHAR BEZ BORBE
            Skandalozno ponašanje rukovodstva leskovačkog srpskoligaša, bacilo je u senku na sve napore koje su organizator finala Kupa FSJO i domaćin finala(na osnovu javno obnarodovanog konkursa) FK Moravac u Mrštanu učinili. Iako dan ranije, na Konferenciji za medije ničim nije nagovestio da će fudbaleri nad kojim samo on ima autoritet, bojkotovati finale Kupa fSJO u Mrštanu, bruka je pukla: trener Dejan Stojković nije u 16:00 sati na glavni teren SC Orion izveo sastav Dubočice 1923, iako se 15 kandidata(toliko inače leskovački srpskoligaš ima prvotimaca) okupilo na Gradskom stadionu  još u 14:30 sati. Umesto put Mrštana gde ih je čekao ljuti rival i trenutno lider u prvenstvu Srpske lige Istok, fudbaleri Dubočice odradili su samo trening, da bi trener Dejan Stojković u 17:00 poslao poruku našem novinaru: “Klub nam nije obezbedio autobus”. Na stranu što je ispred stadiona bilo parkirano više automobila članova kluba, što do Mrštana nema ni desetak minuta vožnje, Dubočica 1923 je alibi za nedolazak na finale pokušala da potraži u trivijalnim razlozima.
DSCF3485DSCF3474

DSCF3470DSCF3459

           
Delegat Vlastimir Stamenković je shodno važećim Propozicijama, strpljivo sačekao ako ne nekog od predstavnika Dubočice 1923, a ono bar telefonski poziv i kakvo-takvo izvinjenje ili opravdanje . Na oficijelno javljanje iz Dubočice 1923 uzaldudno je čekao i domaćin koji je imao pripravno vozilo da preveze Leskovčane do Mrštana. Kada je postalo jasno da se trener Stojković i njegovi izabranici neće pojaviti na terenu, sudijska trojka na čelu sa Milošem Stojkovićem je izašla na teren sa uredno prijavljenim fudbalerima Moravca i službenim zviždukom označio neslavan kraj finala Kupa, takmičenja u kojem u ovoj sezoni na 39 odigranih utakmica nije uložen niti jedan prigovor. Kako je utakmici službeno prisustvovao i komesar za takmičenje FSJO Ivan Nikolić,a da su propisi jasno nametali samo jednu odluku, to je Moravac proglašen pobednikom Kupa FSJO i predstavnikom ovog Saveza u takmičenju kojim će rukovoditi FS RIS. Pehar, kapitenu domaćih Vadici Cekiću uručio je potpredsednik FSJO Vlastimir Stamenković.
            – Neverovatno je da smo na Konferenciji za medije,dan pre utakmice,vodili korektne razgovore i o svemu se na valjani način dogovorii,da bi se eto dogodilo da bez i jedne reči objašnjenja i dolaska bar jednog predstavnika kluba,propadnu napori organizatora,FSJO i domaćina,FK Moravac. Propoicije su jasne,službena lica su svoj posao valjano obavile, teren je bio izuzetno povoljan za igru,vreme bez padavina i čak sa suncem. Preostalo nam je nažalost da i službeno proglasimo pobednika Kupa FK Moravac,kji će nas kao i prošle godine predstavljati u takmičenju za Kup FS RIS- komesar za takmičenje FSJO Ivan Nikolić sa nevericom je komentarisao neshvatljiv i neodgovoran potez rukovodstva Dubočice 1923..
           Oko 200 gledalaca,među kojima i 50 navijača iz Leskovca , uzalud je čekalo one koji-nisu hteli ili nisu smeli da se pojave u SC Orion. Klub koji bukvalno nema više ništa, osim imena, danas je ostao i bez to malo simpatija kod sve manjeg broja simpatizera. I malo je važno hoće li se zbog ovakvog skandaloznog ponašanja primeniti jasne odredbe DP FSS i hoće li klub,koji je već viđen u nižem stepenu takmičenja,biti i dodatno kažnjen.Dubočica 1923 posle skandala u Mrštanu,jednostavno-nema svoje sportsko sutra.
            U predigri planiranom finalu Kupa FSJO, u revijalnoj utakmici sastali su se petlići domaćeg Moravca i Selekcije petlića FSJO,koju su predvodili treneri Igor Mitić i Dejan Đorđević.Posle prvog poluvremena,kod rezultata 0:0.Do poluvremena,ekipe su igrale u sastavima:
DSCF3438DSCF3440
   
FK MORAVAC(Mrštane):Nikola Jović,Marjan Janković,Mihajlo Krasić,Marko Marković,Aleksandar Cenić,Martin Nastić,Vukašin Kostić,Marko Stojković,Željko Krstić,Predrag Mitić i Dušan Nastić.(Trener,Miodrag Stojiljković).Rezerve:Žarko Vasiljković, Dušan Stojanović, Aleksandar Đorđević, Luka Paunović, Andrija Tričković, Nikola Stanković i Jovan Petrović.
 SELEKCIJA “petlića” FSJO: Arsić(Dubočica 1923), V.Stojković(Jedinstvo B.), Krstić(Lider MGM), Litrić(Dubočica 1923), Stoiljković(Radan),Đorđević(Dubočica 1923),M.Stojanović (Sloga) Ivanović(Dubočica 1923),Gavrilović(Sloga),Nikolić(Dubočica 1923) i Dimitrijević(Jedinstvo B.).Pozivu za nastup odazvali su se i :Stanojković(Sloga), Jović(Jedinstvo B.), S.Stojanović(Jedinstvo G.), L.Stojković(Jdinstvo B.), Miljković(Radan), Ranđelović(Vlasina), M.Mitić(Jedinstvo B.), S.Mitić(Sloga), Janković(Dubočica 1923),Tončić (Dubočica 1923) ,Đokić(Jedinstvo B.), Ivanović(Radan), Veličković(SFK Moravac), Mihajlović(Jedinstvo B.), B.Stojković(SFK Moravac). Treneri:Igor Mitić i Dejan Đorđević.
            Predigru utakmici finala Kupa FSJO na stadionu SC Orion sudili su Stefan Pešić, Bojan Ivanović i Nikola Matić(svi iz Leskovca)