Skupština izabrala novo rukovodstvo FSJO

ODLUKE IZNUĐENE, ALI KORISNE
            U sportsku istoriju će događaji koji su prethodili osporavanju dosadašnjeg FSJO i njegovih organa: Skupština održana 05.06.2012.godine u Leskovcu, nije donela nikakvu, takvim trenucima obavezujuću primopredaju između prethodnog i novog rukovodstva. Podsećanja radi dotadašnje rukovodstvo trebalo je da do 12.aprila 2012.godine obavi preregistraciju Saveza kod APR. Zahtev je predat, ali je prijava vraćena sa zahtevom da se određene korekcije urade u roku od mesec dana. Od 15.maja,kada je stilgo upozorenje iz Beograda,pa sve do 15.juna 2012.godine nije preduzeto ništa pa je FSJO izgubio pravo prioreiteta na registraciju. Otada počinju nevolje, koje je na Skupštini FSJO u novom sazivu, u Lebanu 23.maja 2014.godine govorio predsedavajući izborne Skupštine Ivan Nikolić. Epilog je poznat, naknadne intervencije i pokušaji da se FSJO ipak registruje kod APR nisu urodili plodom, stigla je blokada žiro računa, s njom i nemogućnost rada i potreba da se registracija Saveza,sa novim organima,što pre obavi. Pošto je GFS Leskovac, vođen sopstvenom politikom i interesima, odbio dalju saradnju sa OFS Vlasotince i OFS Lebane,ova dva Saveza, zajedno sa strukovnim organizacijama (sudije i treneri) konstituisali su novi saziv Skupštine i sa validnim papirima zatražili a 16.maja 2014.godine i dobili zvaničnu registraciju kod APR.
        Toliko o hronologiji događanja i neslavnom nestajanju Saveza koji je u dve godine mandata postigao rezultate koji su ga svrstavali u red najuspešnijih u FS RIS. Obavezni prema pravim interesima fudbala i klubova u ovom delu Srbije, dva opštinska Saveza uz maksimalnu podršku Organizacija sudija u Jablaničkom okrugu, su na Skupštini kojoj je od 27 delagata prisustvovao 21 delegat, izvršio izbor novih organa i najavio glavne prioritete u svom radu. Za predsednika je izabran kandidat SSOS Slaviša Stojanović, koji je i u prethodne dve godine uspešno vršio ovu funkciju. U Izvršnom odboru su, pored predsednika Stojanovića, potpredsednici Vlastimir Stamenković i Predrag Cvetković, članovi IO su Aleksandar Milenković, Ivan Nikolić, Jugoslav Trajković, i Milosav Petrović. Sastav Izvršnog odbora,do Statutom određenog broja kompletiraće se u danima koji dolaze. Za članove Nadzoronog odbora FSJO, izabrani su fudbalski radnici Goran Pešić, predsednik , Radovan Vuković i Zvonko Živković, članovi.
  DSCN4408       U pristupnoj besedi, predsednik Slaviša Stojanović je istakao kako novi saziv Skupštine radi isključivo po zakonskim propisima i propisima FSS, da su sve odluke u skladu sa fudbalskim propisima, da za razliku od drugih radi transparentno, da je posle dveju izgubljenih godina ovakav način organizacije i odlučivanja bio jedino legalno rešenje,kako bi se Savez spasao.
        -Nesporazumi nas i čelnika iz GFS Leskovac, koji je po propisima FSS u rangu opštinskih saveza koji danas čine FSJO, najavljeni su još 2008.godine kada je OFS Leskovac promenio ime u GFS Leskovac a tadašnje i sadašnje rukovodstvo najavilo kako su ambicije da ospori postojanje opštinskih fudbalskih organizacija u Vlasotincu i Lebanu i da kao jedini fudbalski savez zauzme u sistemu FS RIS mesto FSJO. A to je po sadašnjem Statutu FSS jednostavno nemoguće. Ovo rukovodstvo ostaje otvoreno za razgovore o mogućnostima prevazilaženje nesuglasica i ponovono uključivanje GFS Leskovac u FS Jablaničkog okruga. Na način kako to uređuje Statut FSS spremni smo da prihvatimo i ostale fudbalske subjekte iz Jablaničkog okruga, posebno klubove, spremne da se uključe u naš program rada.- kazao je Slaviša Stojanović.
        Skupština FSJO u Lebanu, koja je počela minutom ćutanja zbog posledcica poplava u Srbiji, odreila je nekoliko svojih prioriteta u radu:1.Doneta je odluka da je nova Skupština jedini pravni sledbenik dosadašnjeg FSJO. 2. Odluka o konstituisanju novih organa i izboru novog rukovodstva FSJO, biće prosleđena IO FS RIS na dalje odlučivanje, i 3. Trenutno blokirana finansijska sredstva, kod poslovne banke, biće aktivirana i iskorišćena za obezbeđenje novih prostorija Saveza. Kao i u prethodnom sazivu, Skupština FSJO je za predstavnika i zastupnika Saveza ponovo odredila Slavišu Stojanovića.