Sve spemno za istorijsku utakmicu u Lebanu

TIMSKOM IGROM DO PODVIGA
            Pred utakmicu šesnaestine finala Kupa FS Srbije:Radan-Čukarički, danas je u prostorijama FS Jablaničkog okruga u Leskovcu održana Konferencija za novinare na kojoj su o istorijskom trenutku za fudbal u Lebanu i  Jablaničkom kraju, govorili: portparol kluba Vukašin Stevanović, pomoćni trener Dragan Momirović Gaja i prvotimci: Mihajlo Milošević i Lazar Cvetković. Predstavnike brojnih medija pozdravio je, a fudbalerima Radana zaželeo uspeh u sutrašnjoj utakmici, predsednik FSJO Dragan Stojiljković.
            -Veliki je trenutak za fudbal u Jablaničkom okrugu, što će naš predstavnik Radan, u Lebanu sutra dočekati ekipu superligaša Čukaričkog iz Beograda. I dosadašnji rezultati zavređuju pohvale, pružaju veliki podstrek razvoju i populrnosti fudbala u ovom kraju, ali verujemo u ekipu i stručni štab Lebančana da će i sutra, bodreni od pristalica fudbala iz Leskovačkog kraja, nadmašiti sebe i velikog rivala i da ćemo se u ovim prostorijama sresti i pred utakmicu osmine finala Kupa FSS – optimista je predsednik FSJO Dragan Stojiljković.
            Da su Lebančani spremni da ugoste fudbalere Čukaričkog(noć uoči utakmice Beograđani će provesti u Leskovcu), možda i rekordan broj gledalaca, da će za veliki broj izveštača biti stvoreni uslovi za profesionalno izveštavanje, niko i ne sumnja.
            -Svesni smo imena velikog protivnika, registrujemo najavu dolaska i interesovanje velikog broja prijatelja fudbala iz drugih sredina. Sve ćemo učiniti da ocene o organizaciji utakmice i gostoprimstvu rukovodstva Radana i Lebančana budu na najvišem nivou. I naravno, da kompletno rukovodstvo veruje u ekipu i stručni štab, da su sposobni da nam prirede još jednu, veliku radost-kazao je predstavnik kluba Vukašin Stevanović.
           O atmosferi u ekipi domaćina, koja će od današnjeg ručka(utorak) pa do dolaska na stadion pored Jablanice provesti zajedno, govorili su prvotimci Mihajlo Milošević i Lazar Cvetković.
            -Istorijska šansa za klub, ali i za generaciju fudbalera kojoj pripadam. Sve ćemo učiniti da pružimo najbolje i najviše što u ovom trenutku možemo i verujem da će to biti dovoljno da iznenadimo i eliminišemo velikog favorita. Računamo na veliku podršku prepunog stadiona i obećavam kako ćemo navijače obradovati borbenom i kvalitetnom igrom – prvotimac Mihajlo Milošević je pozvao navijače da podrže ekipu Radana u namerama da načini podvig u utakmici za klupsku istoriju.
            -Niko ne sumnja da nas očekuje izuzetno teška utakmica i nadigravanje sa velikim rivalom. Jesmo pomalo umorni od napora sa prethodne utakmice, ali ćemo prvi zvižduk sudije dočaki maksimalno motivisani i spremni da potrošimo i poslednji atom snage. Ne pretimo favoritu, ali su fudbalska čuda moguća, a ja verujem kako smo uz nikad jaču podršku spremni da načinimo senzaciju – Lazar Cvetković je u ime saigrača pozvao sve prijatelje fudbala u ovom delu Srbije da pomognu domaćina da nadigra ekipu Čukaričkog.
            O stanju u ekipi, o spremnosti i motivaciji, o strategiji koja može da donese eventualnu pobedu, novinarima iz leskovačkih redakcija i Žurnala, govorio je prvi saradnik trenera Srđana Kocića, Dragan Gaja Momirović.
            – Ne treba trošiti reči na kvalitet rivala koji nam je žreb odredio. Niti podsećati ko sve igra u ekipi sa Banovog brda, od Petrića na golu do Fofane, Ožegovića ili Mandića u napadu. Trenutna kriza rezultata gostiju nas neće zavarati, jesu veliki favoriti što opet ne znači da ćemo unapred istaći beli barjak. Imamo dovoljno snage i motiva, najbolji smo klub u ovom delu Srbije i spremni da renomiranog gosta stavimo na velike muke- trener Dragan Momirović biranim rečima i s poštovanjem govori o sutrašnjem rivalu.
            Kako protiv apsolutnog favorita, gde Lebančani vide svoju priliku, koliko domaći teren i rekordna poseta na jednoj službenoj utakmici u Lebanu mogu da učine šansu Radana ostvarivom, bilo je jedno od pitanja novinara.
            -Ovo je takmičenje za Kup, u kojem imate dovoljno potvrda kako i autsajderi, tzv. mali klubovi, znaju ne samo da priprete, već i da eliminišu rivala. Sa šefom Srđanom Kocićem činimo napor da momke ubedimo u postojanje mogućnosti da priredimo iznenađenje i eliminišemo jedan od najmoćnijih klubova u federaciji. Poštovanje rivala da, ali straha nesme biti. Trema je pozitivna kategorija i sigurno će nestati sa prvim minutima utakmice. Moramo se boljem individualnom kvalitetu superligaša suprotstaviti kolektivnom igrom, borba i požrtvovanje mora da bude na najvišem nivou. Ako svi momci ispoštuju dogovre i zadatke, ako svi pruže maksimum svojih sposobnosti, verujem da smo na korak od podviga-iskusni fudbaler,sada trener u stručnom štabu “zelenih” sa Jablanice, Dragan Momirović Gaja veruje da će podrška njegovim momcima biti kao nikad pre, da će poneseni aplauzima fudbaleri domaćeg srpskoligaša doneti slavlje klubu, ali i Lebanu sa okolinom.
            Koliko u Lebanu pridaju značaj, kakve organizacione pripreme sprovode pred sutrašnju utakmicu šesnaestine finala Kupa FSS, govori i podatak da će posle zajedničkog ručka, svi prvotimci i stručni štab popodne provesti u šetnji ulicama Lebana,ge će i u neposrednom kontaktu pozvati navijače da u što većem broju dođu sutra na stadion.A potom odlaze u karantin.
dscn2842-jpg
(foto:M.Stamenković)
dscn2831-jpg
(foto:M.Stamenković)
dscn2828-jpg
(foto:M.Stamenković)
dscn2830-jpg
(foto:M.Stamenković)
dscn2825-jpg
(foto:M.Stamenković)