Formiran novi ženski fudbalski klub ŽFK,,Rosulja 2014″

DSCN1794-2DSCN1793-2
Najmlađi klub,sa najlepšim članstvom             
            U sali SC Vlasina, u Vlasotincu je na Petrovdan održana osnivačka Skupština žnskog fudbalskog kluba “Rosulja 2014.”.Osim članova Skupštine novog kluba i Inicijativnog odbora, osnivačkoj Skupštini su kao gosti prisustvovali i generalni sekretar FSJO Dušan Stamenković, funkcioner ŽFK Lemind lavice ivan milenković,kao i predstavnici medija.
            -Uz najbolje želje svima onima koji započinju novu istoriju ženskog fudbala u Vlasotincu, najpre vam čestitam na izboru imena kluba sa velikom popularnošću legendarne Rosulje, ali i na odabiru datuma koji će važiti kao Dan kluiba, s obzirom na činjenicu da je 12.jul i dan velikog hrišćanskog praznika, Petrovdana, to ste jednovremeno dobili i klupsku slavu. Verujem da će sledeći iskustva iz komšijskog Leskovca, i uz punu podršku FSJO na Rosulji uskoro zablistati nove sportske vrednosti,da će se ova lepota iz sale pretočiti u sportske dragulje, da će ŽFK “Rosulja 2014” ubrzo postati najpopularniji klub u vlasotinačkoj opštini koji okuplja sportistkinje. Želim vam mnogo sreće i uspeha-kazao je u pozdravnoj besedi Dušan Stamenković.
        Predstavnik ŽFK Lemind lavice Ivan Milenković je takođe pozdravio odluku sportskog Vlasotinca da formira ženski fudbalski klub, obećao punu podršku svog kluba sa desetogodišnjim, ponajpre prvoligaškim iskustvom i izneo očekivanje da će ženski fudbal u Vlasotincu i okolini pronaći veliki broj zainteresovanih devojčica i devojaka, ali i okupiti brojne gledaoce na utakmicama koje bude igrao novoforimirani ŽFK “Rosulja 2014” kod kuće.
DSCN1796-2DSCN1792-2DSCN1791-2DSCN1790-2
  Sve odluke na osnivačkoj Skupštini, koja je održana u skladu sa važećim propisima i odgovarajućim zakonima, a ponajpre Statuta i ostalih fudbalskih propisa, donete su jednoglasno. Prvi predsednik ŽFK “Rosulja 2014” je Petar Cvetković, poznati fudbalski poslenik i aktuelni direktor SC “Vlasina”, koji je određen i za zakonskog 8i pravnog zastupnika novog kluba. Potom je Skupština jednoglasnom odlukom prihvatila predlog mandatara za sastav Izvršnog odbora sa devet članova. Za potpredsednika je izabran Negoslav Jovanov, a za generalnog sekretara kluba dugogodišnji fudbalski funkcioner,kontrolor i sudija, Vlastimir Lazarević. Na dobro pripremljenoj i vođenoj osnivačkoj Skupštini, za nove trenere ŽFK “Rosulja 2014” postavljeni su Mijodrag Golubović i Dragan Branković.
        -Opredelili smo se za formiranje novog kluba svesni kako ženska populacija u našoj opštini zaslužuje i klub u ovom sportu, koji je dosad neopravdano smatran samo muškim sportom. Dok kao novi članovi OFS Vlasotince i Sportskog saveza naše opštine ne uđemo u program redovnog finansiranja, potražićemo među prijateljima sporta, donatore spremne da pomognu novoformirani klub da što pre nabavi opremu i krene sa radom i pripremama za prve nastupe na fudbalskom terenu. Obećavam u ime novog rukovodstva da ćemo sve učiniti da fudbalerke našeg kluba postanu ponos sportskog Vlasotinca-kazao je predsednik Petar Cvetković.