Konferencija klubova Lige mlađih kategorija FSJO

DSCF3316DSCF3313
CILJ-PROPAGANDA I RAZVOJ FUDBALA
        Fudbalski savez Jablaničkog okruga će i preko takmičenja mlađih selekcija(kadeti,pioniri i revijalno petlići) nastaviti sa afirmacijom fudbala u ovom delu Srbije i širenjem fudbalskog pokreta na “južnoj pruzi”. To se još jednom potvrdilo na današnjoj Konferenciji klubova Lige mlađih kategorija FSJO. Sa manjim izmenama, prvenstvo Lige kadeta odvijaće se dvokružno i startovaće narednog vikenda 5. i 6.aprila. Iz objektivnih razloga, iz takmičenja je istupilo Jedinstvo(Bošnjace) jer nema kompletnu generaciju (1997.god.)koja može da nastavi prolećni deo Lige. Ostali klubovi učesnici su potvrdili spremnost da nastave Ligu: Sloga(Leskovac), Pusta reka(Bojnik), Lider MGM(Leskovac), SFK Moravac(Predejane) i Vučje.
        U Ligi pionira i petlića(najmlađi uzrast učestvuje u revijalnom delu takmičenja) za sada je pod znakom pitanja samo nastup petlića iz FK Dubočica 1923, dok su se za nastavak Lige izjasnili,rukovodstva SFK Moravca(Predejane), Jedinstva(Grdelica), Bobišta, Puste reke(Bojnik)i pionirke ŽFK Lemind lavice. U paralelnom takmičenju pionira i petlića učestvovaće Sloga(Leskovac),Jedinstvo(Bošnjace),Vranjska banja, SFK Morava(Vladičin Han), Radnik(Surdulica) i prema poslednjim informacijama,član Okružne Pčinjske lige, Mladost iz Bosilegrada. Zanimljivo je da će, zbog velike razdaljine i materijalnih troškova, pioniri i petlići Mladosti sve utakmice drugog dela Lige igrati u gostima, na terenima svojih rivala.
        Službeni raspored biće uskoro objavljen na Sajtu FSJO, za odložene utakmice planirani su termini u vremenu proslave velikog hrišćanskog praznika,Vaskrsa: četvrtak 17. i sreda 23.april 2014.godine. Na Konferenciji klubova sa zadovoljstvom je prihvaćena informacija o Troškovniku za drugi deo Lige mlađih kategorija FSJO,koji je ubedljivo najniži u FS RIS.