Međunarodni turnir pionira u Bosilegradu

DSC_0376 DSC_0593

CRVENA ZVEZDA ODNELA PEHAR

            U konkurenciji deset ekipa, pioniri Crvene Zvezde osvojili su prvo mesto na Međunarodnom turniru “Memorijal Vladimira Čipeva” u Bosilegradu. Drugo mesto pripalo je ekipi Preševa, treće je bilo Jedinstvo(Kačarevo), a četvrta Mladost,prva ekipaI(Bosilegrad). Najbolji golman turnira bio je Petar Čučak(Kačarevo), najbolji strelac Betim Ahmeti(Preševo), a najbolji igrač turnira Njeguš Kupusović(Crvena Zvezda).Posle povelje o fer pleju, koju su na maternjem jeziku pročitali kapiteni Crvene Zvezde, Preševa, Markea i Orizari(Makedonija) turnir je pozdravnim rečima otvorio predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev,koji je i uručio priznanja najboljim pojedincima i ekipama.

        Rezultati, grupa A,1.kolo: Mladost I (Bosilegrad)-Crvena Zvezda(Beograd) 0:1, SFK Morava(Vladičin Han)-Orizari(Kočane) 4:0, 2.kolo: Radnik(Surdulica)-Orizari 4:0, Crvena Zvezda-SFK Morava 6:0, 3.kolo: Orizari-Crvena Zvezda 0:7, Mladost I – Radnik 1:1, 4.kolo:SFK Morava-Radnik 5:0, Orizari-Mladost I 0:7, 5.kolo: Mladost I-SFK Morava 2:1, Crvena Zvezda.-Radnik 4:0.

         Rezultati grupe B,1.kolo: Mladost,druga ekipaI(Bosilegrad)-Preševo 0:7, Marek(Bugarska)- Jedinstvo(Kačarevo) 0:3, 2.kolo:Marek-Selekcija FSJO 1:6, Jedinstvo-Preševo 2:4, 3.koloPreševo-Marke 3:0,Selekcija FSJO-Mladost II 4:0,4.kolo:Jedinstvo-Mladost II 3:0, Preševo-Selekcija FSJO 1:1,5.kolo:Selekcija FSJO-Jedinstvo 0:1,Mladost II-Marek 1:1.Polufinale:Crvena zvezda-Jedinstvi 4:2, Preševo-Mladost I 5:1.Utakmica za treće mesto:Jedinstvo-Mladost I 1:0 i u finalu:Crvena Zvezda-Preševo 7:1.

        -Ne samo čitanjem i usvajanjem povelje o fer pleju,koja je pročitana na četiri jezika,već i igrom i ponašanjem,dečaci iz Srbije,Bugarske i Makedonije su pokazali kako sport ne priznaje i ne prihvata nikakve razlike,da su sve nacije,jezik i religija jednaki na terenu,da sportska igra može da spoji sve narode i narodnosti sveta. Zahvalni smo svim učesnicima na lepom ponašanju i fer borbi,kao i na obećanju da će se na ovom tradicionalnom međunarodnom turniru pojaviti i naredne 2015.godine-predsednik SD Mladost Stefan Stojkov ne krije zadovoljstvo jednodnevnim fudbalskim turnirom za pionire čiji je Bosilegrad,bio sjajan domaćin.

            Zapažen učinak na turniru u Bosilegradu ostavili su i pioniri selekcije Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga,za koju su igrali: Dimitrijević Petar, Mihajlović Marko, Stojković Luka, Stanisavljević Darko, Stojković Veljko (Jedinstvo  Bošnjace), Đorđević Marko, Marinković Matija, Janković Nikola, Litrić Aleksa, NIkolić Marko, Arsić Nemanja, Ivanović Dušan (Dubočica 1923), Veličković Damir (SFK Moravac)Treneri,Igor Mitić(Jedintvo,Bošnjace) i Dejan Đorđević(Dubočica),vođa puta,Dobrivoje Cakić.