Sednica Izvršnog odbora FSJO

DSCN0057-3Treća sednica Izvršnog odbora FSJO
                IZMENE I DOPUNE STATUTA
        Na Trećoj sednici Izvršnog odbora FSJO održanoj u Leskovcu,12.novembra 2014.godine,jedna od tačaka Dnevnog reda bila je i informacija o aktuelnom trenutku fudbalskog sporta u državi, sa konkretnim osvrtom i informacijama na zaključke sa Četvrte sednice Skupštine FS RIS u Nišu, kojoj su prisustvovali predsednik FSS Tomislav Karađžić i generalni sekretar FSS Zoran Laković. Na toj Skupštini, prisustvovali su i delegati iz redova FSJO, Slaviša Stojanović, Predrag Cvetković i Aleksandar Milenković.
        -Skupština je protekla u radnoj atmosferi, od 54 delegata prisutna su bila 44. O aktuelniom trenutku fudbala u federaciji govorio je predsednik Tomislav Karađžić,koji je nastojanja određenih fudbalskih struktura u Srbiji da dođe do smene rukovodstva i promena u FSS nazvao demokratskim i legititmnim nastojanjima, samo je upozorio kako se svi procesi moraju odvijati u skladu sa Pravilnicima i posebno Statutom FSS. Predsednik Karađžić je obećao novčanu pomoć svim Okružnim savezama, koja se namenski treba da iskoristi za stvaranje što boljih uslova za funkcionisanja Saveza uz primenu novih ,modernih elektronskih uređaja i tehnologija. Takođe je obećao i donaciju Savezima u opremi i rekvizitima,koja bi trebalo da se okružnim fudalskim savezima distribuira do kraja godine. Ono što je posebno značajno svakako je mogućnost da se u Jugoistočnoj Srbiji donaciojom FSS izgradi nekoliko terena sa veštačkom travom. Izjašnjavanja o poverenju aktuelnom rukovodstvu nije bilo jer to visoki funkcioneri fudbalske organizacije nisu ni zahtevali, već je jednoglasnom odlukom svih delegata razmatrana i usvojena odluka o izmenama i dopunama Statuta FS RIS.
        Izvršni odbor FSJO razmotrio je takođe predlog izmena i dopuna Statuta FSJO i njegovog usklađivanja sa promenama u odgovarajućim aktima FS RIS i FSS, verifikovao odluku o izmenama u Troškovniku za Lige mlađih kategorija i zakazao Drugu sednicu  Skupštine FSJO za 17.novembar 2014.godine. Takođe je jednoglasno usvojena Lista posmatrača na utakmicama JOL i MFS na kojoj su članovi Izvršnog odbora i komesari u dvema Ligama. Posmatrači će se izuzetno određivati na zahtev komesara za takmičenje u dvema Ligama, a odluku o određivanju posmatrača donosiće predsednik Saveza. Naravno da klubovima i dalje stoji na raspolaganje mogućnost da i sami ,preko kancelarije Saveza, traže posmatrače na određenim utakmicama.
        Izvršni odbor FSJO je sa žaljenjem konstatovao da se određeni klubovi i dalje neodgovorno odnose prema obavezama iz takmičenja Jablaničke okružne lige i Međuopštinske fudbalske lige, i pokazao rešenost da se takvom nepoštovanju stane na put. Klubovi koji nisu platili deo kotizacije za jesenji deo prvenstva JOL i MNFL za sezonu 2014/2015.godine su suspendovani i neće moći da nastupe u predstojećem vikendu, niti pak u poslednjem kolu prvog dela takmičenja. Propozicije takmičenja predviđaju ne samo gubitak utakmice službenim rezultatom, već primenom DP FSS sledi oduzimanje jednog boda.Svi klubovi, kod kojih su registrovane dugovanja su blagovremeno obavešteni, to se čini i danas na Sajtu FSJO kao službenom glasilu tako da treba očekivati da blagovremeno reaguju i izbegnu nepotrebne probleme.