Seminar za UEFA “C” licencu u Leskovcu – BEZ TRENERA NEMA NAPRETKA –

Seminar za UEFA “C” licencu u Leskovcu
                            BEZ TRENERA NEMA NAPRETKA
                Organizacija trenera FS RIS, u saradnji sa  strukovnom organizacijom FS Jablaničkog okruga, uspešno je organizovala jednodnevni seminar za dobijanje trenerske UEFA “C” licence u Leskovcu, na kojem se pojavilo 19 kandidata sa Juga Srbije,ali i drugih okruga. Uspešan rad,budućim trenerima poželeo je na otvaranju predsednik FSJO Dragan Stojiljković.
            – U sklopu napora na unapređenju fudbalskog sporta i već proklamovane namere da uskoro obavežemo sve klubobve Jablaničke okružne lige i Međuopštinske lige,da angažuju ispitane trenere sa odgovarajućom licencom, prihvatili smo se sa našom strukovnom organizacijom da okupimo što veći broj mlađih, ambicioznih i kandidata sa fudbalskom biografijom, i verujem u tome uspeli. Naravno, da ćemo i nadalje nastaviti sa praksom daljeg obrazovanja i edukacije fudbalskih stručnjaka iz Leskovačkog kraja. Znate da smo jedan od retkih fudbalskih okruga bez trenera sa profi licencom, ali ćemo verujem iz masovnosti koju danas uvećavamo pronaći potencijal i za najviše trenersko zvanje – kazao je na otvaranju seminara Dragan Stojiljković.
            Vreme je besparice, trenera bez ugovora i primanja, praznih klupskih i ukupno sportskih kasa, pa je mnoge zainteresovane odbila cena seminara(15 hiljada dinara),mada se organizatorima treba zahvaliti na naporu da dobijanje oisnovne stručne kvalifikacije učini što jeftinijom.
            -Promenili smo način organizacije , opredelili se za seminar koji će motivisati članstvo ali i zainteresovati kandidate u različitim delovima našeg regionalnog teritorijalnog saveza . Zadovoljan sam i organizacijom, načinom radu, ali i zaintersovanošću učesnika seminara- kazao je Dejan Bramnković,predsednik privremenog rukovodstva OFT FS RIS u Nišu.
            U višesatnom programu,dr. Zoran Milanović, docent na FSFV u Nišu uspeo je da obradi najavljene teme i pritom interesovanje učesnika seminara,uprkos visokim temperatura,zadrži na zavidnom nivou. Na seminaru su ubedljivo ,stručno i pregledno, obrađene tri teme: Proces obuke i usavršavanja u uzrasnom dobu od 8-18 godina, Vrste i principi treninga, Osnovni pojmovi u taktici -taktika odbrane i napada, dok je posebnu pažnju privukla praktična tema – Ofanzivni i defanzivni aspekti igre u odnosima 1-1 do 4-4. Polaznicima seminara za UEFA “C” licencu u Leskovcu, predavanje iz Pravila fudbalske igre održao je najbolji instruktor SSOS FSJO Aleksandar Milenković, dok su se za dobru organizaciju postarali Saša Starčević, predsednik organizacije trenera FSJO i Nikola Đokić, predsednik OFT GFS Leskovac,uz stručnu asistenticju sekretara FSJO Dušana Petkovića.
1. Predavači,rukovodstvo i domaćini seminara u Leskovcu,sleva:Dejan Branković,dr. Zoran milanović,Dragan Stojiljković, Nikola Đokić i Saša Starčević, Petković Dušan, Predstavnik medija Stamenković Dušan.
DSCN1767
(Foto: Stamneković Miloš )
DSCN1785
(Foto: Stamneković Miloš )
DSCN1777
(Foto: Stamneković Miloš )
DSCN1775
(Foto: Stamneković Miloš )
DSCN1772
(Foto: Stamneković Miloš )
DSCN1773
(Foto: Stamneković Miloš )
DSCN1771
DSC_0009_9 DSC_0008_7