Četvrta sednica IO FSJO

DSCN0057-3 Na sednici Izvršnog odbora FS Jablaničkog okruga ocenjeno
                    NIKAD USPEŠNIJA POLUSEZONA
   I kada je reč o takmičenu, u Ligama iz nadležnosti Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga, Izvršni odbor je morao da sa zadovoljstvom zaključi: izuzetno uspešno vođenje Međuopštinske lige i Jablaničke okružne lige,  potpuna afirmacija i rezultati u popularizaciji fudbalskog sporta na “južnoj pruzi”, u okviru Lige mlađih kategorija FSJO za pionire i petliće, jesu za zadovoljstvo čelnika jedne od vodećih okružnih fudbalskih organizacija u Jugoistočnoj Srbiji. I što je posebno važno: stepen odgovornosti klubova prema obavezama u takmičenju, prema stvaranju što boljih sportskih standarda na igralištima nikad nije bio na višem nivou u poslednjih deset godina.
  Svi pisani izveštaji komesara za takmičenje, komesara za delegiranje službenih lica i disciplinskog sudije FSJO su blagovremeno dostavljeni pa je osim zahteva da se pojedini izveštaji dopune i ilustruju statističkim podacima, svaki od njih jednoglasno usvojen.Upozoreno je kako proleće po pravilu donosi veća iskušenja i probleme i da se pripremama i proverama službenih lica(sudija i delegata) pred nastavak Liga, mora da posveti dodatna pažnja. Neke od važnijih prolećnih utakmica, od posebnog značaja za utvrđivanje konačnog poretka na tabelama, pratiće posebno određeni posmatrači, sve u cilju maksimalne zaštite regularnosti takmičenja. Kada je reč o klubovima koji nisu regulisali svoje obaveze prema takmičenju, usvojeno je upozorenje da će im se u slučaju nepoštovanja odluka IO FSJO izreći disciplinska mera zabrane registracije novih igrača u predstojećem prelaznom roku. U najvećim problemima je, prema opštim ocenama, član Međuopštinske fudbalske lige Lemind 1953.
     Na predlog predsednika Slaviše Stojanovića, koji je u više navrata razgovarao sa rukovodstvom ovoga kluba, odlučeno je da se zaostale obaveze FK Lemind 1953 reprogramiraju, o čemu će se sačiniti i poseban pisani program, a da se istovremeno ovaj klub upozori da mora redovno da izmiruje obaveze iz takmičenja u prolećnom delu, kako ne bi došao pod udar DP FS Srbije. Sa manjim dugovanjima prema službenim licima, proteklu polusezonu završili su klubovi: Umac i Budućnost(JOL), odnosno Bratstvo, Jedinstvo(Š) i Navalin(Međuopštinska fudbalska liga).
   Na četvrtoj sednici Izvršnog odbora FSJO razmatran je i pozitivno ocenjen rad SSOS FSJO i odlučeno da se finansijski pomogne tradicionalni kamp perspektivnih sudija Jablaničkog okruga.Sredstva su odobrena u visini pomoći koja je izdvojena i u prethodoj akciji, što rečito govori o domaćinskom poslovanju i odgovornom odnosu prema sredstvima. Nikada u istoriji fudbala u ovom delu Srbije, FSJO nije imao dvojicu sudija na Listi za glavno suđenje Prve lige FSS i jednog pomoćnog sudije. Na Srpskoj ligi Istok su trojica glavnih sudija, dvojica pomoćnika i dvojica instruktora. Na Listi službenih lica u novoformiranoj zoni Jug FS RIS je 10 glavnih sudija, šest pomoćnikih sudija i pet instruktora na Listi za suđenje JOL je 31 arbitar tza glavno,14 za pomoćno suđenje i 15 instruktora. A na MOL  15 glavnih sudija, 12 pomoćnih sudija i 10 instruktora.Ono što je posebno značajno za brži i uspešniji razvoj, za napredovanje mlađih sudija, jeste mogućnost koju je prošle jeseni koristilo 14 mlađih sudija, koji su vodili utakmice Lige pionira i petlića FSJO.
     Izvršni odbor FSJO je usvojio i rang Listu sudija Jablaničke okružne lige u jesenjem delu prvenstva 2014./2015.godine na kojoj su ocene za sudije.prema ostvarenom proseku.U vrhu Liste su perspektivni arbitri Milan Glušac, Bojan Ivanović, Dušan Marek, Nikola Matić, Zlatko Stojković, Stefan Janković, Stefan Filipović….. Izvršni odbor FSJO je usvojio i izveštaj Slavoljuba Brankovića, kordinatora za bazični fudbal FSJO, izabrao komisiju za popis finansijskih i osnovnih sredstava i sitnog inventara, vratio na doradu predlog plana o materijalnom finansijskom poslovanju za period 01.01.2015.- 31.12.2015.godine, o kojem će se Izvršni odbor izjašnjavati na prvoj sednici u narednoj godini, a koji će posle ocene Nadzornog odbora razmatrati i usvajati Skupština FSJO.