Kamp perspektivnih sudija FS Jablaničkog okruga

 image-6d7d50ade5a37bff2635d437decacae99250da36cc47cb27646224431867557d-Vimage-8e55874de7fe7dbda9903b9ccc3e5410a2eead913c2f28db03b2515b462cc69a-V

   VRNJAČKA BANJA STALNA BAZA                Tradiconalni Kamp perspektivnih sudija FS Jablaničkog okruga, počeo je danas predavanjima u sali hotela Beli bor, dok je na stadionu FK Goč tokom popodneva obavljeno predavanje uz praktično pokazivanje. Od ponedeljka do petka, uz zajednički doček i obeležavanje Srpsk nove godine,u Vrnjačkoj banji će boraviti 20 sudija sa Liste sudija Jablaničke okružne lige i nekoliko instruktora prve i druge kategorije.

 -Cilj Kampa je upoznavanje sudija sa izmenama i dopunama PFI i posebnim Uputstvima UEFA i FIFA, sve to kroz teoretsku obuku za jednobraznu primenu PFI. Savremenom metodom radićemo na pripremi sudija za vršenje dužnosti, a praktičnom okbukom kretanja, postavljanja,uz timski rad sudija, obučiti ih za što bolje vođenje utakmica. Planom višednevnog rada predviđeno je  edukovanja sudija za rad na sopstvenoj fizičkoj pripremi, uz primenu metode treninga koje ćemo tokom Kampa pokazati. Završnica rada na Kampu perspektivnih sudija u Vrnjačkoj banji proteći će u kontrolnom testu i proveri teoretske pripremljenosti sudija, kao i praktičnoj demonstraciji suđenja na pokaznoj utakmici- najavio je pred polazak za Vrnjačku banju, predsednik SSOS FSJO Alekandar Milenković.

Na spisku sudija, polaznika Kampa nalaze se:Bojn Ivanović, Dušan Marek, Nikola Matić, Aleksandar Nikolić, Miljan Antić, Miljan R.Stojanović, Stefan Stanković, Nermanja Kostić, Miloš Stojilković, Milan Glušac, Vladica Vučić, Aleksandar Tasić, Jovan Nedeljković, Marko Stanković, Borivoje Stajić, Nemanja Stevanović,(svi iz Leskovca), Nemanja Stanković, Mihajlo Jović(Lebane), Stefan Janković, Miloš Pavlović(Vlasotince). Rukovodstvo seminara čine Slaviša Stojanović, Aeksandar Milenković i Predrag Cvetković, koji su ujedno zaduženi za teme iz teorije, dok će u praktičnom radu na terenu biti angažovani arbitri sa Prve lige, Igor Kocić i Vladimir Đuričić, kao i sudija sa Srpske lige Istok, Milan Mitić.

 -Zbog određenih tehničkih poteškoća, Kamp perspektivnih sudija FSJO u Vrnjačkoj banji ostaće i ovog januara bez međunarodnog predznaka, jer će izostati predstavnici mladog sudijskog taasa iz Kumanova u Makedoniji i Pernika u Bugarskoj. Velika želja svih učesnika tradcionalnog Kampa i na u rukovodstvu je da nas poseti ideolog ovakvog načina rada i školovanja sudijskog podmlatka u Srbiji, predsednik SSOS FSS Bogoljub Stepanović.Očekujemo takođe da nam u goste dođu ,kao i naprethodnom letnjem Kampu,predstavnici SSOS FS Beograd i SSOS FS Rasinskog okruga- izjavio je predsednik FSJO Slaviša Stojanović.