Konferencija klubova Liga mlađih kategorija

DSCN7609-2 DSCN7611-2
 Konferencija klubova Liga mlađih kategorija
                AFIRMACIJA FUDBALA NA “JUŽNOJ PRUZI”
            U sjajnim uslovima koje pruža Centar za usavršavanje u obrazovanju, u Leskovcu je pred početak nove sezone organizovana Konferencija klubova sa Juga Srbije, zainteresovanih za takmičenje u Ligama mlađih kategorija FSJO. Konferencijom su rukovodili komesari za takmičenje i delegiranje sudija, Dušan Stamenković i Marko Mihajlović, a svim učesnicima predstojećeg takmičenja puno uspeha i sportske sreće poželeo je predsednik FSJO Slaviša Stojanović.
        Najveće interesovanje klubovi sa “južne pruge” pokazali su za takmičenje najmlađih fudbalera, pa je tako za nadmetanje pionira i fudbalskih petlića u paketu prijavljeno čak 15 klubova: Sloga(Leskovac), Radnik(Surdulica), Jablanica(Medveđa), SFK Morava(Vladičin Han), Jedinstvo(Bošnjace), SFK Moravac(Predejane), FK Vučje, Pusta reka(Bojnik), FK Trnovci(Trnovac), FK Preševo, Mladost(Bosilegrad), FK Vranjska banja, FK Bobište, FK Jedinstvo(Grdelica), dok će poslednji učesnik biti kombinovani par koji čine pioniri FK Kumareovo i pionirke ŽFK Lemind lavice.
DSCN7623-2DSCN7606-2
        Zbog poteškoća pojedinih klubova da blagovremeno registruju dečake i obave neophodne lekarske preglede, žreb za novo prvenstvo biće poludirigovan, uz uvažavanje svih specifičnosti i problema kakve imaju klubovi Preševo, Jablanica, Mladost i Trnovci.Postoje dobri izgledi da se od zainteresovanih klubova uskoro formira i Liga kadeta FSJO, naravno sa manjim brojem klubova koji bi igrali višekružno. Predstavnici klubova su se posle upoznavanja sa Propozicijama i Troškovnikom Liga mlađih kategorija FSJO  saglasili da se Propozicije, posebno u delu obaveznih lekarskih pregleda, dobre organizacije utakmica i prijave utakmica nadležnim organima MUP, i da novo prvenstvo krene u prvom vikendu, narednog meseca,  6. i 7.septembra 2014.godine.