Konferencija klubova MFL

 

Konferencija klubova Međuopštinske lige

Konferencija klubova Međuopštinske lige

VIŠE POVERENJA U MLAĐE ARBITRE

    Poredak u vrhu tabele Međuopštinske lige najavljuje uzbudljivu završnicu i neizvsnu borbu za prelazak u viši stepen takmičenja:OFK Brza,Mladost(Vinarce) 49, Omladinac 46, Železničar(Brestovac) i OFK Morava 45.A do kraja Lige još samo pet kola.I upravo pet favorita prvenstva,pet ljutih rivala i očigledno najkvalitetnijih fudbalskih sastava,sreli su se na današnjoj redovnoj Konferenciji klubova,opredeljeni da reču,kritičkom ocenom ili pohvalom,pomognu regularnost tekućeg prvenstva.Predsedvajući Jovan Marjanović,komesar za takmičenje Ivan Nikolić i komesar za delegiranje sudija Borivoje Veljković pažljivo su saslušali primedbe iskazane u korektnom i dobronamernom tonu: Železničar slabo organizuje derbi utakmice u Brestovcu, najoštrije kritike zaslužuju domaćini utakmica u Stajkovcu, nema potreba da derbi utakmice sude arbitri sa viših Lista jer su mladi leskovački arbitri pokazali da znaju i da su spremni da ponesu odgovornost završnice Lige. U ovoj poslednjoj oceni složili su se predstavnici MB Marjan, OFK Brza i OFK Morava.
        -Od 56 utakmica,domaćin nije pobedio na 26 i to rečito kazuje kako se igra u MFL i kakvi su uslovi za nadigravanje u ovom,šestom po reddu stepenu takmičenja. Ne sporimo da slabosti i previda ima, zato su neki delegati morali “na hlađenje”, siguran sam da će i sudijska organizacija FSJO pravilno shvatiti izrečene primedbe na ovoj Konferenciji. Bez obzira na broj prisutnih klubova i  propuštene mogućnosti pojedinih klubova da osim kuloarskih komentara i ogovaranja u neposrednom susretu prenesu stavove iz svojih sredina, verujem da ćemo uz podršku svih činilaca regularno privesti prvenstvo kraju- optimista je komesar za takmičenje FSJO Ivan Nikolić.
    Na redovnoj radnoj Konferenciji kluboa MFL čuli su se komentari i na dve žalbe FK MB Marjan iz Male Biljanice:prva,na izgubljenu utakmicu sa Poletom je odbijena.druga ,na utakmici sa ekipom Kumareva 65 je u postupku rešavanja. Klubovi su u pisanoj formi obavešteni o zaostalim dugovanjima i neizmirenim obavezama, posebno prema službenim licima. I ozbiljno prihvatili upozorenje kako se takav odnos klubova prema takmičenju neće dalje tolerisati.