Finale Kupa Jablaničkog okruga u SC Orion

1671545932e6ed7e54457fc8edc1bd6d_XLMORAVAC DOMAĆIN FINALA
            Želeći da ukupno takmičenje u Kupu,a posebno završnica,dobiju na zanimljivosti,privačnosti i autoritetu, da posluži daljoj popularizaciji fudbalskog sporta na Jugu Srbije, rukovodstvo FSJO je odlučilo da domaćina finalne utakmice odredi tek posle izjašnjavanja-prijavljivanja zainteresovanih klubova. I pritom se mislilo da se kao domaćini finalnog programa i ne moraju da pojave samo klubovi finalisti, već i ostali klubovi-učesnici Kupa FSJO koji zato pokažu poseban interes i ispune usloe konkursa. Za domaćina ovogodišnjeg ciklusa takmičenja za Kup FSJO kandidovali su se blagovremeno(petak 09.maj 2014.god.)srpskoligaši: FK Dubočica 1923 i FK Moravac(Mrštane). Od Izvršnog odbora FSJO određena posebna komisija, u sastavu:Slaviša Stojanović, predsednik FSJO, Dragan Cvetković član IO FSJO i predsednik TK, i generalni sekretar FSJO Dušan Stamenković obavila je i razgovore sa predstavnicima dva kluba u kojima su učestvovali:sportski direktor Jovan Nikolić i trener Dejan Stojković(Dubočica 1923), odnosno Jovan Stanković predsednik i šef stručnog štaba FK Moravac(Mrštane). Posle obavljenih razgovora,  JEDNOGLASNO je doneta sledeća
                                                       
ODLUKA
    DOMAĆIN finalne utakmice Kupa Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga je FK MORAVAC. Utakmica će se odigrati na glavnom terenu SC Orion u Mrštanu, u sredu 14.maja 2014.godine sa početkom u 16:30 sati.
 O b r a z l o ž e nj e
    1. Komisija je ustanovila da klubovi, koji su se kandidovali za domaćina finalnog programa Kupa FSJO u potpunosti zadovoljavaju konkursom raspisane i učesnicima takmičenja za Kup FSJO poznate uslove.
    2. Ono što je opredelilo komisiju da ulogu domaćina finalne utakmice poveri FK Moravac je sledeće:
            -Srpskoligaš iz Mrštana, FK Moravac je trenutno najuspešniji klub u Jablaničkom okrugu i shodno tome i klub koji izaziva povećano interesovanje sportske javnosti, ne samo na teritoriji grada Leskovca već i u celom Jablaničkom okrugu.
            – FK Moravac se nalazi na pragu ostvarenja istorijskog uspeha u prvenstvu i plasmana u Prvu ligu FSS. Kao prošlogodišnji finalista Kupa FS RIS, FK Moravac i njegovo rukovodstvo najavljuju borbu i za osvajanje pobedničkog pehara FS RIS  i plasman u završnicu Kupa FSS..
           – Po redosledu treće, ali i fudbalski najvažnije: uvidom u stanje igrališta na Gradskom stadionu u Leskovcu, na kojem bi FK Dubočica 1923 trebalo da bude domaćin, potom i u stanje terena u SC Orion u Mrštanu, komisija je nedvosmisleno utvrdila da su sportski standardi u SC Orion ubedljivo na strani FK Moravac.
    3 FK Moravac je spremno prihvatio program, ponuđen od organizatora finala FSJO da bude domaćin i revijalne utakmice petlića FK Moravac i selekcije njihovih vršnjaka iz klubova FSJO, i tako dodatno pomogne popularizaciju i afirmaciju fudbala u Jablaničkom okrugu.
    4.Fudbalskoj javnosti u ovom delu Srbije, putem medija biće u narednim danima (a posebno na zvaničnoj konferenciji za štampu, u utorak 13.maja 2014.god.)ponuđeni i svi ostali važni i zanimljivi detalji vezani za finalnu utakmicu Kupa FSJO.
U Leskovcu,10.maj 2014.godine                                                                                    Predsednik FSJO
                                                                                                                                 Slaviša Stojanović s.r.