Predsednik FSJO Slaviša Stojanović dobitnik plakete FS RIS

DSCN7372

FOTO:Miloš Stamenković

                NAGRADA ZA 35 GODINA U FUDBALU
            Kada neko, čitavih 35 godina daruje fudbalu, onda posebnih dokaza ljubavi nekada najmlađeg člana Udruženja sudija OFS Leskovac, prema fudbalu i posebno sudijskom pozivu.i ne treba. Slaviša Stojanović je druženje sa fudbalom i pripadnost fudbalskom pokretu u Leskovcu i Jablaničkom okrugu vezuje za 198o.godinu. Do republičkog zvanja došao je 1989.e, do tada saveznog zvanja 1994.e godine. Sudio je u Prvoj ligi malog fudbala, sudio Drugu ligu fudbala u tadašnjoj SRJ, posle 20 godina u sudijskoj opremi, 2000.e godine je ocenio kako je najbolje povući se kada još vrediš.
            -Sa toliko godina, sa toliko odsuđenih utakmica, sa toliko susreta, razgovora i druženja sa vodećim autoritetima i najvećim znalcima u našem pozivu, imalo se dosta naučiti. Od trenutka kada sam označio kraj sudijske karijere, krenuo sam sa radom u Sudijskoj organizaciji Leskovca gde sam od 2008.-2012.godine bio predsednik, kao komesar za delegiranje na svim Ligama, od opštinske do okružne radio sam od 2000.-2012.godine kada smo kao jedna od najuspešnijih sudijskih organizacija dobili povelju FS RIS. Komesar za delegiranje sudija NFZ bio sam dve sezone, od 2012.-2014.godine, Treća je godina kako sam na čelu, po mnogima okružnog saveza koji je u poslednjim godinama podigao sopstveni autoritet do grupe najboljih u FS RIS. Plaketa FS RIS jeste lepo priznanje, koje prija i obavezuje, ali ja ću reći kako je ono zasluženo i zahvaljujući sjajnom radu i mojih saradnika- predsednik FSJO Slaviša Stojanović veruje kako će i nadalje odgovorno sprovoditi politiku razvoja fudbalskog sporta u ovom delu Srbije.
        Na poslednjoj sednici Skupštine FS RIS između ostalih, plakete FS RIS dobili su i :Nataša Jurasović, Miroslav Milivojević, Perica Krstić, Miodrag Panić, Dragan Denić, Miroslav Stamenković, Goran Lapadatović, Dobrivoje Vukićević, Ivan Đorđević, Milan Ilić, Dragan Pantelić, Dejan Ivanović, Dragiša Binić, Goran Milanović, Dragan Denčić i Blagoje Milošević. Plaketama su nagrađeni i FSS, priznanje je primio predsednik Tomislav Karađžić, i tri vodeća kluba u Savezu:Jagodina, Radnik(Surdulica) i Radnički(Pirot). Posebnu povelju o proglašenju za počasnog predsednika FS RIS, dobio je jedan od osnivača ovog regionalnog saveza i predsednik SSOS FSS Bogoljub Bogi Stepanović.