Šesta sednica IO FSJO

 DSCN0046-2UPRKOS NEVOLJAMA,USPEŠNA GODINA
        Centralna tema Šeste sednice Izvršnog odbora FS Jablaničkog okruga, što je i primereno u prvom kvartalu tekuće godine, bili su izveštaji o realizaciji Finansijskog plana i utrošku sredstava u prethodnoj godini, kao i Predlog Plana o materijalno-finanisijskom poslovanju FSJO u 2015.godini. U konstruktivnoj atmosferi, razmotren je i pregledan izveštaj sa potrebnim analitičkim pokazateljima koje je pripremio Nadzorni odbor FSJO. Posebano značajan detalj iz izveštaja o finansijskom poslovanju za period od 16.05.2014.-31.12.2014.godine predstavlja ocena :”Novčana sredstva koja FSJO uplaćuju klubovi na ime naknade za vođenje takmičenja i unapređenje fudbala, kao i drugih izvora novčanih sredstava, korišćena su u skladu sa zakonskim propisima, uputstvima o platnom prometu i Finansijskojm planu za 2014.godinu. Žiro račun od dana otvaranja do 31.12.2014.godini ni jedan dan nije bio blokiran po osnovuu neizvršenih finansijskij obaveza”.
         Ostvareni višak prihoda nad rashodima od 226.716,81 dinara jasno pokazuje odgovoran odnos i domaćinsko poslovanje Saveza, s obziom na prethodna iskustva u kojima je čak iskazivana negativna razlika. Komisija za popis finansijskih sredstava i inventara je odgovorno, kvalitetno i blagovremeno odradila svoj deo posla, a Finansijski plan za 2015.godinu, koji je usvojen na Šestoj sednici FSJO, najavljuje još odgovornije ponašanje rukovodstva i organa FSJO, uz osnovnu brigu da se klubovima ne povećaju troškovi takmičenja u Ligama iz nadležnosti FS Jablaničkog okruga. Pored Godišnjeg plana rada, na sednici je usvojen i  Finansijski plan za 2015.godinu koji predviđa prihode u iznosu od 1.760.000,oo dinara koji uz racionalno korišćenje treba da donese ostvarenje viška prihoda nad rashodima.
        Uspešno poslovanje Saveza ponovo je aktueliziralo pitanje obezbeđenja-kupovine poslovnog prostora, s obzirom na činjenicu da se postojeće prostorije neće još za duže vreme moći da koriste. Reč je o važnoj odluci, kojom se praktično određuje i budućnost ovog sve priznatijeg Saveza, pa će Izvršni odbor između predloženih, potražiti najpovoljniju varijantu za kupovinu ili zakup adekvatnog prostora.
        Izvršni odbor FSJO se na svojoj poslednjoj sednici, usvajajući svestrani i kvalitetno pripremljen izveštaj, pohvalno izrazio o radu Sudijske organizacije u FSJO, usvjio Listu sudija Jablaničke okružne lige i Međuopštinske lige, potom usvojio Izveštaj o održanom obaveznom kontrolnom seminaru službenih lica FSJO koji je održan 13.marta 2015.godine u Leskovcu, i doneo odluku da se ponovni seminar za službena lica JOL i MFL održi  03.04.2015.godine u Leskovcu. Usvojen je i predlog KUS-a SSOS FSJO da se na Listu delegata-instruktora JOL prebaci Saša Kostadinović, a da na Listu delegata MFL pređe delegat Jovan Tasić..
        Na poslednjoj sednici IO FSJO usvojen je Izveštaj o uspešno organizovanim Konferencijama klubova JOL i MFL, a posebne pohvale idu na račun sjajnoj početka takmičenja u Kupu FS Jablaničkog okruga. Jednoglasne odluke donete su i po ostalim pitanjima iz realizacije tekućih poslova, kao i potreba određenih kadrovskih promena i osveženja.