Konferencija klubova Jablaničke okružne lige: Osuda napada na sudiju

9f18cda18e06350a96fcffed66df53a5_XLOd 81 planirane utakmice, koliko je trebaloi da se odigraju u dosadašnjem toku prvenstva Okružne lige, samo jedna nije odigrana, u Grdelici: Jedinstvo – Jedinstvo (Gornje Stopanje). Na žalost, prošle srede u Gornjem Stopanju, na odloženoj utakmici:Jedinstvo-Radnički igrač gostiju iz Pertata fizički je napadao glavnog sudiju Srđana Kostića i naneo mu povrede po licu. Ovaj incident i ovakav nesvakidašnji potez mladog fudbalera Radničkog, osudilo je deset predstavnika klubova prisutnih na Četvrtoj konferenciji kluboa Okružne lige. I pritom upozorili, kako je predmet već prosleđen nadležnim državnim organima i da posledice po fudbalera mogu da budu baš teške.

– Incident se dogodio u 58. minutu kod vođstva Jedinstva sa 5:2, u utakmici u kojoj dotle nije izrečena ni jedna disciplinska mera. S obzirom da je postignuti rezultat povoljniji od službenog, to sam ovu utakmicu već registrovao postignutim rezultatom-lazao je komesar za takmičenje Ivan Nikolić.

Za razliku od prethodnih Konferencija, za reč su se predsedavajućem Nebojši Popoviću javljali predstavnici klubova koji su imali konkretne zamerke na račun suđenja. Predstavnici Plantaže, Mladog borca, Progresa su komesaru za delegiranje sudija Predragu Cvetkoviću osim načina suđenja predstavili i imena arbitara na koje imaju primedbe. Situaciju je pokušao da primiri komesar Ivan Nikolić ukazivanjem na statistiku i govor brojki koji kazuje da na 32 utakmice domaćin nije pobedio, da sa 40 odsto utakmica u kojima gosti nisu izgubili,ova Liga predstavlja pozitivan primer i na širem prostoru.

konfjol11Na samokritiku je pozvao predstavnik Jedinstva iz Bošnjaca i zamerio klubovima na preoštrim ocenama. Predednik FSJO Slaviša Stojanović je pažljivo saslušao sve izrečene primedbe i pozvao klubove na zajednički napor u očuvanju regularnosti prvenstva.

– Nećemo dozvoliti da niko bude iznad Saveza niti interesa klubova u ovoj Ligi. Lepo je da ste direktno prozvali arbitre čijim suđenjem i ponašanjem niste zadovoljni, što će komesar Cvetković registrovati, a ako treba i sankcionisati. Samo dajte da nam briga oko regularnosti ostane zajednička, da ne stvaramo probleme kakav smo imali prošle srede u Gornjem Stopanju – rekao je Slaviša Stojanović.

Predstavnik ligaša iz Miroševca je insistirao na zaključku,da se klubovi a posebno fudbaleri upozore na izmene u ZKP koje će mnoge vinovnike na fudbalskim terenima dovesti pred Sud i u opasnost da dobiju vremenske kazne. Takođe se konstruktivno raspravljalo o novinama u načinu plaćanja službenih lica, o čemu će u saradnji sa višim forumima posebnu preporuku pripremiti kancelarija Saveza i Izvršni odbor. Jedinstven je zaključak da se od organa takmičenja u FSJO zatraži da zaustavi nedopustivo ponašanje Jedinstva iz Grdelice, koje ovoga proleća nije platilo službena lica na šest utakmica koje su odigrane u Grdelici.

Čuli su se i zahtevi dva kluba za odlaganjem utakmica redovnog kola, koje je na programu 21.maja: toga dana FK Mladi Borac odlazi na međunarodni turnir u Kumanovu, čiji je organizator FK Karpoš, dok bi Gradac svoju utakmicu u Konopnici sa ekipom Vučja želeo da odigra dan ranije ili jedan dan kasnije.O tome će poslednju reć dati komesar za takmičenje Ivan Nikolić.